facebook instagram youtube
GR | EN

Φιογκάκια με κρέμα μελιτζάνας και φέτα

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ_ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ_ΦΕΤΑ_ΦΙΟΓΚΑΚΙ_MISKO_2
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ_ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ_ΦΕΤΑ_ΦΙΟΓΚΑΚΙ_MISKO_1
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ_ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ_ΦΕΤΑ_ΦΙΟΓΚΑΚΙ_MISKO_2
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ_ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ_ΦΕΤΑ_ΦΙΟΓΚΑΚΙ_MISKO_1

Η βελούδινη κρέμα ψητής μελιτζάνας αγκαλιάζει τα Φιογκάκια, δένει γευστικά με την αλμυρή φέτα και όλα μαζί κάνουν αυτό το πρωτότυπο πιάτο υπέροχα απολαυστικό.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 55΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-FIOGKAKIA 692920 – 20

MISKO Φιογκάκια

500 γρ. Φιογκάκι MISKO

3 μελιτζάνες φλάσκες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης

2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί

200 γρ. φέτα θρυμματισμένη

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρυπάμε τις μελιτζάνες με πιρούνι σε διάφορα σημεία της επιφάνειάς τους. Τις τοποθετούμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά κι έπειτα προσεκτικά τις ξεφλουδίζουμε με ένα μαχαιράκι.

Μεταφέρουμε τη σάρκα τους σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) ή μπλέντερ. Προσθέτουμε το σκόρδο, την ψητή πιπεριά, το ξύδι, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη μισή ποσότητα φέτας και τη μισή ποσότητα μαϊντανού και πολτοποιούμε.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Φιογκάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα που έβρασαν μαζί με την κρέμα μελιτζάνας. Ανακατεύουμε καλά να δέσουν τα υλικά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά πασπαλίζοντάς τα με την υπόλοιπη φέτα και το μαϊντανό.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.