facebook instagram youtube
GR | EN

Extrafino με μελιτζάνες και ελιές

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_EXTRAFINO12a

MISKO Extrafino No12

500 γρ. Extrafino Νο12 MISKO

1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρούς κύβους

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη

10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

4 φιλετάκια αντζούγιας ψιλοκομμένα

1 κ.σ. κάπαρη

300 γρ. τριμμένες ντομάτες

2 κ.σ. ξερό βασιλικό

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε 80 ml ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα. Σοτάρουμε την μελιτζάνα για 4-5 λεπτά μέχρι ν’ αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέτουμε τις πιπεριές, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τις ντομάτες κι όταν πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε τις ελιές, την κάπαρη, τις αντζούγιες και τον βασιλικό και σιγομαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Extrafino No12 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με τριμμένη παρμεζάνα.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.