Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές με Miskoτίνη & Extrafino Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Extrafino Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Extrafino No12
500 γρ. Extrafino Νο12 MISKO
1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρούς κύβους
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
4 φιλετάκια αντζούγιας ψιλοκομμένα
1 κ.σ. κάπαρη
300 γρ. τριμμένες ντομάτες
2 κ.σ. ξερό βασιλικό
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζεσταίνουμε 80 ml ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα. Σοτάρουμε την μελιτζάνα για 4-5 λεπτά μέχρι ν’ αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέτουμε τις πιπεριές, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις ντομάτες κι όταν πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε τις ελιές, την κάπαρη, τις αντζούγιες και τον βασιλικό και σιγομαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Extrafino No12 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με τριμμένη παρμεζάνα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.