Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Ορεκτικά Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές για Κυρίως Γεύμα TikTok Συνταγές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Τριβελάκι Συνταγές για Μακαρόνια Φούρνου
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας


MISKO
500 γρ. Τριβελάκι MISKO
4 κ.σ. ελαιόλαδο
15 φέτες αλλαντικό της αρεσκείας σας, κομμένο σε τετραγωνάκια
15 φέτες κασέρι της αρεσκείας σας, κομμένο σε τετραγωνάκια
300 γρ. ketchup
2 κ.γ. ρίγανη
50 ml γάλα
1/2 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
αλάτι

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τριβελάκι MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 6 λεπτά. Πριν τα στραγγίσουμε κρατάμε στην άκρη 1/2 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε τις φέτες του αλλαντικού κομμένες σε τετραγωνάκια. Σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι την ketchup και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τη ρίγανη, το γάλα και το νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά μας μαζί με τη σάλτσα και το μισό κασέρι. Αδειάζουμε σε ένα πυρέξ και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα το υπόλοιπο κασέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραία χρυσαφί χρώμα το κασέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.