facebook instagram youtube

Μακαρονάδα φούρνου του φοιτητή

preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO

500 γρ. Τριβελάκι MISKO

4 κ.σ. ελαιόλαδο

15 φέτες αλλαντικό της αρεσκείας σας, κομμένο σε τετραγωνάκια

15 φέτες κασέρι της αρεσκείας σας, κομμένο σε τετραγωνάκια

300 γρ. ketchup

2 κ.γ. ρίγανη

50 ml γάλα

1/2 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά

αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τριβελάκι MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 6 λεπτά. Πριν τα στραγγίσουμε κρατάμε στην άκρη 1/2 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε τις φέτες του αλλαντικού κομμένες σε τετραγωνάκια. Σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

Προσθέτουμε στο τηγάνι την ketchup και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τη ρίγανη, το γάλα και το νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά μας μαζί με τη σάλτσα και το μισό κασέρι. Αδειάζουμε σε ένα πυρέξ και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα το υπόλοιπο κασέρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραία χρυσαφί χρώμα το κασέρι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.