Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Τυρί Συνταγές Χωρίς Γλουτένη Συνταγές από τη Madame Ginger Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γλουτένη Συνταγές με Πέννε Ριγκατέ Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Πέννε Ριγκάτε Χωρίς Γλουτένη
400 γρ. Πέννε Ριγκάτε Χωρίς Γλουτένη MISKO
2 μεγάλα κρεμμύδια, σε κυβάκια
250 γρ. μανιτάρια brown ή portobello, σε φετάκια
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
½ κ.γ. ξερό θυμάρι
80 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή φυτικό τυρί
ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
100 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο φρέσκο γάλα ή φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη, σε θερμοκρασία δωματίου
μοσχοκάρυδο τριμμένο
3 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή φυτικό τυρί
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι να αποβάλλουν τα μανιτάρια τα υγρά τους, να εξατμιστούν και να αρχίσουν να καραμελώνουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τo θυμάρι, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αλεύρι με σύρμα, για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να ξανθύνει ελαφρώς.
Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα (ή το φυτικό ρόφημα), ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για να μην σβολιάσει. Αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα για 3-4 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι (ή το φυτικό τυρί), το μοσχοκάρυδο και τα ⅔ των σοταρισμένων λαχανικών και ανακατεύουμε απαλά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 4 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 30 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε Χωρίς Γλουτένη MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη μπεσαμέλ μαζί με επιπλέον κεφαλοτύρι (ή φυτικό τυρί) και ανακατεύουμε απαλά, αραιώνοντας αν χρειάζεται τη μπεσαμέλ με νερό ζυμαρικών.
Σερβίρουμε το mac & cheese ζεστό, γαρνίροντάς το με τα υπόλοιπα λαχανικά.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.