Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Καλοκαιρινές & Ανοιξιάτικες Συνταγές Παραδοσιακές Συνταγές Πασχαλινές Συνταγές Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Κριθαράκι Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Μακαρόνια Φούρνου
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Κριθαράκι Μέτριο
500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO
1200 γρ. κατσικάκι σε μερίδες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 1 λεμόνι
100 ml λευκό κρασί
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλείφουμε το κατσικάκι με 4 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλατίζουμε και το πιπερώνουμε.
Το βάζουμε σε ταψί μαζί με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το κρασί και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το θυμάρι.
Σκεπάζουμε καλά με 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο (με την γυαλιστερή πλευρά προς το κατσικάκι), ενώνοντας καλά τις άκρες με το ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσει.
Βγάζουμε το ταψί απ’ το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO, ανακατεύοντας να πάει παντού, γύρω και κάτω απ’ τα κομμάτια κρέατος. Προσθέτουμε καυτό νερό, τόσο ώστε να σκεπάζει το κριθαράκι κατά 1-2 εκ.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο το ταψί ακάλυπτο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να ρουφήξει το κριθαράκι τα περισσότερα υγρά αλλά να μείνει ζουμερό. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, ανακατεύουμε ελαφρώς το κριθαράκι για να μην στεγνώσει η επιφάνειά του.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.