facebook instagram youtube
GR | EN

Κατσικάκι κλέφτικο με κριθαράκι

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ_MISKO_2
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ_MISKO
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ_MISKO_2
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ_MISKO

Μια παραδοσιακή συνταγή για κλέφτικο κατσικάκι με ξερά μυρωδικά στο φούρνο και κριθαράκι, που με τη νοστιμιά του θα κερδίσει μικρούς και μεγάλους.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 150΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 5 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KRITHARAKI-METRIO 1024581 – 6

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

1200 γρ. κατσικάκι σε μερίδες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 σκελίδες σκόρδο

χυμό από 1 λεμόνι

100 ml λευκό κρασί

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.γ. θυμάρι

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλείφουμε το κατσικάκι με 4 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλατίζουμε και το πιπερώνουμε.

Το βάζουμε σε ταψί μαζί με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το κρασί και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το θυμάρι.

Σκεπάζουμε καλά με 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο (με την γυαλιστερή πλευρά προς το κατσικάκι), ενώνοντας καλά τις άκρες με το ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσει.

Βγάζουμε το ταψί απ’ το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO, ανακατεύοντας να πάει παντού, γύρω και κάτω απ’ τα κομμάτια κρέατος. Προσθέτουμε καυτό νερό, τόσο ώστε να σκεπάζει το κριθαράκι κατά 1-2 εκ.

Ξαναβάζουμε στο φούρνο το ταψί ακάλυπτο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να ρουφήξει το κριθαράκι τα περισσότερα υγρά αλλά να μείνει ζουμερό. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, ανακατεύουμε ελαφρώς το κριθαράκι για να μην στεγνώσει η επιφάνειά του.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.