Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σιμιγδάλι Ψιλό
Για τη ζύμη
400 γρ. Αλεύρι δυνατό
100 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
300 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την πίτσα
500 γρ. MISKO Σάλτσα με Βασιλικό, Θυμάρι και Κόκκινο Κρασί
400 γρ. Φρέσκια μοτσαρέλα
10 φέτες προσούτο, λεπτοκομμένες
1/2 ματσάκι ρόκα
Ελαιόλαδο
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά μαζί με το χλιαρό νερό και τη ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το δυνατό αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση.
Προσθέτουμε στο μπολ το μείγμα της μαγιάς μαζί με το ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε κυκλικά, από το κέντρο προς το έξω.
Στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να καταλήξουμε σε μια απαλή και ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε με διαφανής μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μιάμιση ώρα, ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα. Βάζουμε μέσα, ανάποδα, ένα ταψί να κάψει για τουλάχιστον μισή ώρα.
Αφού το ζυμάρι διπλασιαστεί σε όγκο χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια για να κάνουμε δύο μεγάλες πίτσες.
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε αλευρωμένη επιφάνεια ή σε μια λαδόκολλα με τα χέρια, φροντίζοντας περιμετρικά να δημιουργηθεί ένα αυλάκι.
Απλώνουμε στην επιφάνεια κάθε πίτσας 3-4 κ.σ. MISKO Σάλτσα με Βασιλικό, Θυμάρι και Κόκκινο Κρασί και έπειτα τη μοτσαρέλα.
Μεταφέρουμε την πίτσα πάνω σε αναποδογυρισμένο ταψί του φούρνου που έχει κάψει και ψήνουμε για περίπου 6-7 λεπτά, στους 220°C στον αέρα.
Μόλις η πίτσα βγει από το φούρνο απλώνουμε στην επιφάνεια τις φέτες του προσούτο και λίγη φρέσκια ρόκα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.