facebook instagram youtube

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 12 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_SIMIGDALIXONDRO

MISKO Σιμιγδάλι Χονδρό

400 γρ. Σιμιγδάλι Χονδρό MISKO

600 γρ. ζάχαρη

1 λίτρο νερό

2 ξύλα κανέλας

2-3 φέτες πορτοκαλιού

130 ml ελαιόλαδο

130 ml ηλιέλαιο

2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

ξύσμα από 1 πορτοκάλι για το σερβίρισμα

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μεσαία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τις φέτες πορτοκαλιού να ζεσταθούν. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και αφού η ζάχαρη έχει διαλυθεί τελείως κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι.

Σε άλλη μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην κάψει.

Ρίχνουμε το Σιμιγδάλι Χονδρό MISKO και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να ξανθύνει ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Αναλόγως πόσο καβουρδισμένο το θέλουμε, το σοτάρουμε για 6-10 λεπτά. Προς το τέλος, ρίχνουμε την κανέλα σε σκόνη και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στο μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφαιρούμε τα ξύλα κανέλας και τα πορτοκάλια από την κατσαρόλα με το σιρόπι. Με μια κουτάλα για σούπα ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό σιρόπι στο μείγμα σιμιγδαλιού, προσέχοντας να μην καούμε. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και ξαναβάζουμε την μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα το τελικό μείγμα, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει ο χαλβάς.

Μεταφέρουμε τον χαλβά σε ατομικές φόρμες ή μια μεγάλη. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30-40 λεπτά και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα ή ατομικά πιάτα. Πασπαλίζουμε με κανέλα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.