facebook instagram youtube

Χαλβάς με σιμιγδάλι ψιλό και πορτοκάλι

Φτιάξτε τον πιο αρωματικό χαλβά με σιμιγδάλι ψιλό και πορτοκάλι! Με ξηρούς καρπούς και κανέλα, αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για να απολαύσετε τον παραδοσιακό και αγαπημένο σε όλους χαλβά με σιμιγδάλι ψιλό και πορτοκάλι.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 10 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Σιμιγδάλι Ψιλό

2 πορτοκάλια

½ κούπα ηλιέλαιο

2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό MISKO

3 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη

4 κούπες χλιαρό νερό

80 γρ. μείγμα ξηρών καρπών

100 γρ. σταφίδες

κανέλα

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και τα πορτοκάλια. Βράζουμε τα πορτοκάλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Κατά τη διάρκεια του βρασμού φροντίζουμε τα πορτοκάλια να είναι πάντα σκεπασμένα με νερό.

Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τα διαχειριστούμε. Τα στίβουμε και τα πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός blender μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει το σιμιγδάλι ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα συνέχεια για 15 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα μας. Προσοχή, το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό ώστε να μην κοχλάζει το μείγμα και μας κάψει.

Μόλις πήξει, ρίχνουμε το μείγμα ξηρών καρπών, τις σταφίδες και τον πουρέ πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Τέλος αλείφουμε με ηλιέλαιο μία φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ. με τρύπα στη μέση. Προσθέτουμε το μείγμα του χαλβά και το απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα στο σκεύος με τη βοήθεια ενός κουταλιού.

Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 3 ώρες, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με κανέλα.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.