facebook instagram youtube

Ραβανί νηστίσιμο

Αυτό το υπέροχα σιροπιασμένο νηστίσιμο ραβανί, αρωματισμένο με πορτοκάλι, είναι το τέλειο συνοδευτικό του καφέ ή το ιδανικό επιδόρπιο σε ένα τραπέζι.

shadow shadow
preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 12 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Σιμιγδάλι Ψιλό

SimigdaliXodro

MISKO Σιμιγδάλι Χονδρό

Για το ραβανί

220 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO

220 γρ. Σιμιγδάλι Χονδρό MISKO

200 γρ. ζάχαρη

250 ml ανθρακούχο νερό (σόδα)

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

60 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

80 γρ. αμύγδαλα λευκά τριμμένα

12-14 αμύγδαλα λευκά ολόκληρα (προαιρετικά)

Για το σιρόπι

360 ml νερό

200 γρ. ζάχαρη

1 φέτα πορτοκαλιού

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι σε κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το ραβανί. Σε μπολ ανακατεύουμε το Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO, το Σιμιγδάλι Χονδρό MISKO, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα και το ξύσμα του ενός πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε τη μαγειρική σόδα με το χυμό πορτοκαλιού σε ποτήρι και όταν αφρίσει το ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε και το ανθρακούχο νερό και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά σε ενιαίο μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε τετράγωνο ή ορθογώνιο ταψί (μήκους 20-25 εκ.). Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί, για περίπου 20 λεπτά, όσο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Εάν θέλουμε, πιέζουμε ελαφρά τα ολόκληρα αμύγδαλα ομοιόμορφα πάνω στην επιφάνεια του γλυκού.

Ψήνουμε το ραβανί για 30 λεπτά στους 170°C στον αέρα, μέχρι να χρυσίσει. Όσο είναι ζεστό, ρίχνουμε με κουτάλα για σούπα το κρύο σιρόπι, σταδιακά, σε όλη την επιφάνεια.

Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να πάρει όλο το σιρόπι. Ιδανικά το σερβίρουμε μετά από λίγες ώρες, κόβοντάς το σε κομμάτια.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.