Κατηγορίες Συνταγής:
Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σιμιγδάλι Ψιλό
MISKO Σιμιγδάλι Χονδρό
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO
1 κούπα Σιμιγδάλι Χονδρό MISKO
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
4 κ.σ. γιαούρτι, πλήρες
Ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
Για το σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
φλούδες από ένα λεμόνι, ακέρωτο
Σε μια κατσαρόλα προετοιμάζουμε το σιρόπι προσθέτοντας το νερό, τη ζάχαρη και τις φλούδες λεμονιού. Φέρνουμε σε βρασμό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Θα χρειαστεί περίπου 5-10 λεπτά.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ψιλό σιμιγδάλι MISKO, το χονδρό σιμιγδάλι MISKO, το αλεύρι, το baking powder και τη μαγειριή σόδα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και έπειτα προσθέτουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ σιγά σιγά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στον κάδο το γιαούρτι μαζί με το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε για ένα λεπτό.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35 λεπτά.
Απομακρύνουμε από το φούρνο και περιχύνουνε σταδιακά με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε το ραβανί να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.