facebook instagram youtube

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα με Σιμιγδάλι

πορτοκαλοπιτα με σιμιγδαλι
πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι misko
πορτοκαλοπιτα με σιμιγδαλι
πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι misko

Μια φανταστική συνταγή πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι MISKO η οποία γίνεται πολύ εύκολα, γρήγορα και χωρίς μίξερ. Η συνταγή είναι ιδανική για αρχάριους άλλα και αυτούς που δεν θέλουν πολλές διεργασίες στην κουζίνα. Προτείνουμε να απολαύστε την Πορτοκαλόπιτα με Σιμιγδάλι μαζί με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι για έξτρα γεύση!

shadow shadow

Κατηγορίες Συνταγής:

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 50΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 12 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Σιμιγδάλι Ψιλό

SimigdaliXodro

MISKO Σιμιγδάλι Χονδρό

1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO

1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι Χονδρό MISKO

1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

3 αυγά

3/4 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι γιαούρτι

1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο

1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα

Για το σιρόπι

1 1/2 φλιτζάνι νερό

1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη

1 πορτοκάλι ακέρωτο, κομμένο στη μέση

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα προετοιμάζουμε το σιρόπι προσθέτοντας το νερό, το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι. Φέρνουμε σε βρασμό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το ψιλό και χονδρό σιμιγδάλι MISKO και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι.

Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα από τα πορτοκάλια. Ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη.

Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά στο μείγμα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Λαδώνουνε ένα μακρόστενο ταψί (30*20 εκατοστά ή διαμέτρου 30 εκατοστών) και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40-50 λεπτά, ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.

Απομακρύνουμε από το φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουνε σταδιακά με το κρύο σιρόπι. Το σιμιγδάλι απορροφά αργά το σιρόπι οπότε και χρειάζεται χρόνο.

Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα σερβίρουμε.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.