Κατηγορίες Συνταγής:
Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σιμιγδάλι Ψιλό
MISKO Σιμιγδάλι Χονδρό
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO
1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι Χονδρό MISKO
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
3 αυγά
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
Για το σιρόπι
1 1/2 φλιτζάνι νερό
1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 πορτοκάλι ακέρωτο, κομμένο στη μέση
Σε μια κατσαρόλα προετοιμάζουμε το σιρόπι προσθέτοντας το νερό, το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι. Φέρνουμε σε βρασμό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το ψιλό και χονδρό σιμιγδάλι MISKO και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι.
Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα από τα πορτοκάλια. Ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά στο μείγμα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Λαδώνουνε ένα μακρόστενο ταψί (30*20 εκατοστά ή διαμέτρου 30 εκατοστών) και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40-50 λεπτά, ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
Απομακρύνουμε από το φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουνε σταδιακά με το κρύο σιρόπι. Το σιμιγδάλι απορροφά αργά το σιρόπι οπότε και χρειάζεται χρόνο.
Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.