facebook instagram youtube
GR | EN

Νηστίστιμο σάμαλι

IMG_9177
IMG_9228_SLEED
IMG_9177
IMG_9228_SLEED

Από τα πιο αγαπημένα σιροπιαστά, το παραδοσιακό νηστίσιμο σάμαλι θα γεμίσει την κουζίνα σας αρώματα πορτοκαλιού και μαστίχας και θα σας γλυκάνει για τα καλά.

shadow shadow
preperation 30΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 50΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 12 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
SimigdaliPsilo

MISKO Σιμιγδάλι Ψιλό

SimigdaliXodro

MISKO Σιμιγδάλι Χονδρό

340 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO

170 γρ. Σιμιγδάλι Χονδρό MISKO

20 γρ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. τριμμένη μαστίχα

200 γρ. ζάχαρη

ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι

480 ml νερό

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ελαιόλαδο (για το ταψί)

φιλέ αμυγδάλου για το σερβίρισμα

Για το σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη

420 ml νερό

1 φλούδα πορτοκαλιού

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα πορτοκαλιού και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να διαλυθεί καλά ή ζάχαρη. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μπολ ανακατεύουμε το Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO, το Σιμιγδάλι Χονδρό MISKO, το μπέικιν πάουντερ, τη μαστίχα, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το νερό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε πηχτό χυλό.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί (25Χ25εκ.) και ισιώνουμε την επιφάνειά του. Το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα. Έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για περίπου 45-50 λεπτά μέχρι να χρυσίσει καλά.

Το βγάζουμε από το φούρνο και το περιχύνουμε με το σιρόπι σε όλη την επιφάνειά του. Το καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα, χωρίς να ακουμπά το σάμαλι και το αφήνουμε ιδανικά για 6-8 ώρες να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου. Το κόβουμε σε κομμάτια, τα πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και σερβίρουμε.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.