Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σιμιγδάλι Ψιλό
MISKO Σιμιγδάλι Χονδρό
340 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO
170 γρ. Σιμιγδάλι Χονδρό MISKO
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. τριμμένη μαστίχα
200 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
480 ml νερό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ελαιόλαδο (για το ταψί)
φιλέ αμυγδάλου για το σερβίρισμα
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
420 ml νερό
1 φλούδα πορτοκαλιού
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα πορτοκαλιού και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να διαλυθεί καλά ή ζάχαρη. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μπολ ανακατεύουμε το Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO, το Σιμιγδάλι Χονδρό MISKO, το μπέικιν πάουντερ, τη μαστίχα, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το νερό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε πηχτό χυλό.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί (25Χ25εκ.) και ισιώνουμε την επιφάνειά του. Το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα. Έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για περίπου 45-50 λεπτά μέχρι να χρυσίσει καλά.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το περιχύνουμε με το σιρόπι σε όλη την επιφάνειά του. Το καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα, χωρίς να ακουμπά το σάμαλι και το αφήνουμε ιδανικά για 6-8 ώρες να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου. Το κόβουμε σε κομμάτια, τα πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.