
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Σιμιγδάλι Ψιλό
Για τα μελομακάρονα
250 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
240 ml ελαιόλαδο
240 ml σπορέλαιο
χυμός από 2 πορτοκάλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
150 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
120 ml κονιάκ
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
Για το σιρόπι
700 ml νερό
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. μέλι
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα πορτοκαλιού
Για το στόλισμα
3 κ.σ. μέλι
250 γρ. καρύδια κοπανισμένα

Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, το ξύλο κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού. Βράζουμε για 5-7 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO και το αλεύρι σταδιακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να ανακατέψουμε τα υλικά με τα χέρια μας, αλλά προσέχουμε να μην παραζυμώσουμε το μείγμα.
Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα. Τα χαράζουμε με πιρούνι.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να χρυσίσουν.
Όσο είναι ακόμα ζεστά τα περνάμε ανά δόσεις για 2-3 λεπτά από το κρύο σιρόπι και τα ακουμπάμε σε πιατέλα.
Τα περιχύνουμε με λίγο μέλι και τα πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.