Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Light Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές από τη Madame Ginger Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Λιγκουίνι/Λαζάνια Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια
500 γρ. Λαζάνια MISKO
4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
4-5 κλωναράκια θυμάρι
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
100 γρ. αμύγδαλα ψημένα και κοπανισμένα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε τηγάνι, ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
Τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να σιγομαγειρευτούν, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 10-15 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι και όταν καραμελώσουν ελαφρώς, τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λαζάνια MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας μισή κούπα (120 ml) από το νερό τους. Τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε το γιαούρτι, το νερό, αλάτι και πιπέρι στην κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε τα Λαζάνια και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλισμένα με κοπανισμένα αμύγδαλα και λίγο θυμάρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.