facebook instagram youtube

Λαζάνια με καραμελωμένα κρεμμύδια, γιαούρτι και αμύγδαλα

Συνταγή από: Madame Ginger
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_LAZANIA

MISKO Λαζάνια

500 γρ. Λαζάνια MISKO

4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

4-5 κλωναράκια θυμάρι

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

100 γρ. αμύγδαλα ψημένα και κοπανισμένα

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε τηγάνι, ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.

Τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να σιγομαγειρευτούν, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 10-15 λεπτά.

Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι και όταν καραμελώσουν ελαφρώς, τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λαζάνια MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας μισή κούπα (120 ml) από το νερό τους. Τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.

Ρίχνουμε το γιαούρτι, το νερό, αλάτι και πιπέρι στην κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε τα Λαζάνια και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλισμένα με κοπανισμένα αμύγδαλα και λίγο θυμάρι.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.