facebook instagram youtube

Κριθαράκι με κρόκο Κοζάνης και σταφίδες

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χρυσή Σειρά Κριθαράκι

500 γρ. Κριθαράκι Χρυσή Σειρά MISKO

⅓ κ.γ. κλωστούλες κρόκου Κοζάνης

1 λίτρο νερό

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

150 ml λευκό κρασί

4 κ.σ. σταφίδες ξανθές

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τον κρόκο Κοζάνης και το νερό και βάζουμε να πάρει μια βράση. Κλείνουμε τη φωτιά αλλά το αφήνουμε στο μάτι για να παραμείνει καυτό.

Σε άλλη, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε το Κριθαράκι Χρυσή Σειρά MISKO και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το καυτό νερό με τον Κρόκο σε δόσεις, ανακατεύοντας συνέχεια. Κάθε φορά που το κριθαράκι απορροφά μια δόση υγρών, συνεχίζουμε με το υπόλοιπο.

Στην τελευταία δόση υγρών και όσο το κριθαρότο είναι ακόμα ζουμερό, προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.