Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Ορεκτικά Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Εύκολες & Γρήγορες Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Light Πασχαλινές Συνταγές Συνταγές με Χρυσή Σειρά Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Σαρακοστή Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Κριθαράκι Ελληνικές Συνταγές Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κριθαρότο
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Χρυσή Σειρά Κριθαράκι
500 γρ. Κριθαράκι Χρυσή Σειρά MISKO
⅓ κ.γ. κλωστούλες κρόκου Κοζάνης
1 λίτρο νερό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
150 ml λευκό κρασί
4 κ.σ. σταφίδες ξανθές
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τον κρόκο Κοζάνης και το νερό και βάζουμε να πάρει μια βράση. Κλείνουμε τη φωτιά αλλά το αφήνουμε στο μάτι για να παραμείνει καυτό.
Σε άλλη, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε το Κριθαράκι Χρυσή Σειρά MISKO και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το καυτό νερό με τον Κρόκο σε δόσεις, ανακατεύοντας συνέχεια. Κάθε φορά που το κριθαράκι απορροφά μια δόση υγρών, συνεχίζουμε με το υπόλοιπο.
Στην τελευταία δόση υγρών και όσο το κριθαρότο είναι ακόμα ζουμερό, προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.