facebook instagram youtube
GR | EN

Κριθαράκι με κρόκο Κοζάνης και σταφίδες

Κριθαράκι με κρόκο Κοζάνης και σταφίδες_MISKO_2
Κριθαράκι με κρόκο Κοζάνης και σταφίδες_MISKO
Κριθαράκι με κρόκο Κοζάνης και σταφίδες_MISKO_2
Κριθαράκι με κρόκο Κοζάνης και σταφίδες_MISKO

Μπορεί αυτό το νηστίσιμο κριθαράκι να έχει ελάχιστα υλικά, όμως κρύβει άφθονη νοστιμιά από τις σταφίδες και τον κρόκο Κοζάνης και μπορεί να είναι στο τραπέζι σας, σε 30 λεπτά.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-GOLDEN_LINE-KRITHARAKI 5561024 – 13

MISKO Χρυσή Σειρά Κριθαράκι

500 γρ. Κριθαράκι Χρυσή Σειρά MISKO

⅓ κ.γ. κλωστούλες κρόκου Κοζάνης

1 λίτρο νερό

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

150 ml λευκό κρασί

4 κ.σ. σταφίδες ξανθές

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τον κρόκο Κοζάνης και το νερό και βάζουμε να πάρει μια βράση. Κλείνουμε τη φωτιά αλλά το αφήνουμε στο μάτι για να παραμείνει καυτό.

Σε άλλη, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε το Κριθαράκι Χρυσή Σειρά MISKO και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το καυτό νερό με τον Κρόκο σε δόσεις, ανακατεύοντας συνέχεια. Κάθε φορά που το κριθαράκι απορροφά μια δόση υγρών, συνεχίζουμε με το υπόλοιπο.

Στην τελευταία δόση υγρών και όσο το κριθαρότο είναι ακόμα ζουμερό, προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.