facebook instagram youtube
GR | EN

Κατσικάκι κοκκινιστό με σπαγγέτι

preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 110΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_SPAGETTI6.png

MISKO Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO

1,5 κιλό κατσικάκι σε μικρές μερίδες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 καρότα σε φέτες

2 ξύλα κανέλας

5-6 κόκκους μπαχάρι

1 κ.γ. κύμινο

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

60 ml τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο

1 κιλό τριμμένες ντομάτες

½ κ.σ. ζάχαρη

100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε το κατσικάκι και το σοτάρουμε απ’ όλες τις πλευρές, για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το μεταφέρουμε σε πιάτο.

Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε τα ξύλα κανέλας, το μπαχάρι, το κύμινο και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το τσίπουρο και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες και την ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε το κατσικάκι να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Ελέγχουμε με πιρούνι εάν μαλάκωσε το κρέας, αλλιώς το αφήνουμε για λίγο ακόμα.

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με το κατσικάκι, την σάλτσα του και τριμμένο κεφαλοτύρι.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.