Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σιμιγδάλι Χονδρό
150 γρ. Σιμιγδάλι Χονδρό MISKO
6 κρόκους αυγών
120 γρ. ζάχαρη
¾ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. γαρύφαλλο (σκόνη)
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
170 γρ. καρύδια, τριμμένα & έξτρα για το σερβίρισμα
30 ml κονιάκ ή μπράντι
6 ασπράδια αυγών
Για το σιρόπι
380 ml νερό
380 γρ. ζάχαρη
1 φλούδα ακέρωτου λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
Ετοιμάζουμε την καρυδόπιτα. Βάζουμε σε μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 2-3 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το Σιμιγδάλι Χονδρό MISKO, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπέικιν πάουντερ, τα καρύδια και το κονιάκ (ή το μπράντι) και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής σε ενιαίο μείγμα.
Καθαρίζουμε τα σύρματα του μίξερ και τα στεγνώνουμε καλά και σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια για 4-5 λεπτά σε μαρέγκα. Προσθέτουμε σταδιακά τη μαρέγκα στο μείγμα με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας απαλά να ενσωματωθεί χωρίς να χαθεί το φούσκωμα της μαρέγκας.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το τελικό μείγμα σε λαδωμένη ή βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα ή ταψί (διαμέτρου 26 εκ.). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 50 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και το ξύλο κανέλας σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και αφού πάρει βράση σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη φλούδα και την κανέλα και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να γίνει χλιαρό.
Μόλις ψηθεί η καρυδόπιτα την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά κι έπειτα την περιχύνουμε σταδιακά με ένα κουτάλι με το σιρόπι. Αφήνουμε να το απορροφήσει όλο για τουλάχιστον 2 ώρες, κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε κάθε κομμάτι με λίγα τριμμένα καρύδια.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.