Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σιμιγδάλι Ψιλό
Για τη γέμιση
180 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO
1 λίτρο φρέσκο γάλα (πλήρες)
2 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 ½ κ.σ. βούτυρο
Για τα φύλλα
5 φύλλα κρούστας
1 κ.σ. κανέλα & έξτρα για το σερβίρισμα
1 ½ κ.σ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί αλλά να μη βράσει το γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα για 5 λεπτά.
Παράλληλα χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σταδιακά ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας ζωηρά με το σύρμα.
Ξαναρίχνουμε το τελικό μείγμα από το μπολ πίσω στην κατσαρόλα, βάζουμε πάλι σε μέτρια φωτιά και το σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να πήξει καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τα φύλλα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι την κανέλα και τη ζάχαρη. Απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί (διαμέτρου 28 εκ.) τα τρία πρώτα φύλλα βουτυρώνοντας καλά το καθένα (με το λιωμένο βούτυρο). Πασπαλίζουμε με το ⅓ της κανελοζάχαρης. Απλώνουμε άλλο ένα φύλλο, βουτυρώνοντάς το και πασπαλίζουμε με άλλο ⅓ της κανελοζάχαρης. Επαναλαμβάνουμε με το τελευταίο φύλλο.
Από πάνω απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και κλείνουμε τα φύλλα γύρω – γύρω σχηματίζοντας “γείσο”. Το βουτυρώνουμε και αυτό. Ψήνουμε τη γαλατόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 50 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγες ώρες και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα από το ψυγείο, πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.