Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σιμιγδάλι Ψιλό
90 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO
1 πακέτο φύλλα κρούστας
1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
2 αυγά
2 κρόκους αυγών
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κ.σ. βούτυρο & 200 γρ. λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
Για το σιρόπι
350 ml νερό
650 γρ. ζάχαρη
φλούδα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα πορτοκαλιού σε μία κατσαρόλα, σιγοράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε το γαλακτομπούρεκο. Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού σε μια άλλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά, ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα.
Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά, τους κρόκους και το Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO. Μόλις ζεσταθεί καλά το μείγμα γάλακτος, το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύοντας συνέχεια.
Βάζουμε ξανά το μείγμα στην ίδια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να βράσει και να πήξει. Μόλις πήξει, ρίχνουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί (διαμέτρου 24εκ.) και τοποθετούμε τα μισά φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντας καλά με πινέλο το καθένα. Απλώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση σε όλη την επιφάνεια.
Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας καλά το καθένα. Κόβουμε τις άκρες που περισσεύουν πολύ και τις διπλώνουμε. Βουτυρώνουμε καλά και χαράζουμε το φύλλο για να φουσκώσει ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά μέχρι να χρυσοψηθεί το φύλλο. Βγάζουμε το γαλακτομπούρεκο από τον φούρνο και όσο είναι ζεστό, περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε για 6-8 ώρες να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
Σύνδεση