Η MISKO «Χρυσή Σειρά» αναδείχθηκε το κορυφαίο ελληνικό ζυμαρικό σε τυφλή γευσιγνωσία Σε εκδήλωση του καθημερινού newsletter για τον κλάδο τροφίμων και ποτών, FnB Daily, με δημοσιογράφους γεύσης

Η «Χρυσή Σειρά» της MISKO, της αγαπημένης μάρκας ζυμαρικών της ελληνικής αγοράς, αναδείχθηκε το κορυφαίο ελληνικό ζυμαρικό, σε ειδική εκδήλωση τυφλής γευσιγνωσίας που διοργάνωσε το FNB Daily, το εξειδικευμένο μέσο ενημέρωσης για τον κλάδο τροφίμων και ποτών.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στο εστιατόριο “Θα Σε Κάνω Βασίλισσα”, συμμετείχαν ως κριτές 5 δημοσιογράφοι γεύσης, οι οποίοι κλήθηκαν να δοκιμάσουν και να βαθμολογήσουν τα 8 πρώτα σε πωλήσεις ελληνικά ζυμαρικά προκειμένου να αναδείξουν το καλύτερο. Κάθε ένα από τα ελληνικά ζυμαρικά, σχήματος σπαγγέτι, μαγειρεμένο με βάση τις διαδικασίες που ανέγραφε η συσκευασία του, κρίθηκε και αξιολογήθηκε ξεχωριστά από κάθε δημοσιογράφο σε πέντε βασικούς άξονες:

1. Γεύση-άρωμα

2. Εμφάνιση/ζωντάνια στο πιάτο

3. Υφή/Αl dente

4. Φινέτσα

5. Επίγευση

Η διαδικασία της γευσιγνωσίας ανέδειξε ως νικητή τη «Χρυσή Σειρά» της MISKO, η οποία κέρδισε τον τίτλο του κορυφαίου ελληνικού ζυμαρικού, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία σε σύγκριση με τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους. Κατά την “τυφλή” δοκιμή, οι κριτές, χωρίς να έχουν γνώση της προέλευσης κάθε ζυμαρικού, ξεχώρισαν την «Χρυσή Σειρά» της MISKO για την πλούσια γεύση της, τη φινετσάτη υφή της και τη χρυσαφένια της εμφάνιση, χαρακτηριστικά ιδιαίτερα που αποδίδονται στην εξαιρετική πρώτη ύλη της. Φτιαγμένη αποκλειστικά και μόνο από την υψηλής ποιότητας ποικιλία Σβέβο, είναι το Μοναδικό Ελληνικό Ζυμαρικό από Μονοποικιλιακό σιτάρι, μια ιδιότητα που την διακρίνει και την ξεχωρίζει στην ελληνική αγορά. Από το λανσάρισμά της μέχρι σήμερα, η «Χρυσή Σειρά» κερδίζει συνεχώς ολοένα και περισσότερους φίλους, οι οποίοι την προτιμούν για τις υψηλές της επιδόσεις. Επαγγελματίες και ερασιτέχνες σεφ την θεωρούν ιδανική επιλογή για κάθε συνταγή ζυμαρικών, καθώς συνδυάζεται εξαιρετικά με όλες τις σάλτσες και τα υλικά, αναδεικνύοντας αρώματα και γεύσεις στο μέγιστο.

Συνταγές και περισσότερες πληροφορίες για τη Χρυσή Σειρά είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του προϊόντος https://www.misko.gr/xrisiseira/ Σχετικά με τη διαδικασία γευσιγνωσίας του FNB Daily Για τη γευσιγνωσία των ζυμαρικών επιλέχθηκε το σχήμα Spaghetti για κάθε ένα από τα 8 ελληνικά ζυμαρικά. Για την ετοιμασία των ζυμαρικών ακολουθήθηκαν οι οδηγίες βρασμού, όπως αναγράφονται σε κάθε συσκευασία, χωρίς να προστεθεί σάλτσα ή άλλο υλικό παρά μόνο λίγο ελαιόλαδο. Προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια της τυφλής γευσιγνωσίας, η διαδικασία μαγνητοσκοπήθηκε. Κατά την διάρκεια αυτής προσφέρθηκαν σε κάθε δημοσιογράφο 8 αριθμημένα πιάτα με τα 8 διαφορετικά ζυμαρικά, χωρίς καμία σήμανση προέλευσης. Οι δημοσιογράφοι είχαν στη διάθεσή τους από ένα ψηφοδέλτιο και στυλό μπλε χρώματος ίδιας μάρκας για να βαθμολογήσουν κάθε ζυμαρικό σε 5 βασικά κριτήρια από το 1 έως το 100. Τα κριτήρια ήταν:

1. Γεύση-άρωμα

2. Εμφάνιση/ζωντάνια στο πιάτο

3. Υφή/Αl dente

4. Φινέτσα

5. Επίγευση