Ελληνικό Χριστουγεννιάτικό Τραπέζι : Πλήρες Μενού!

Η πιο μαγική εποχή του χρόνου είναι εδώ. Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή γεμάτη θαλπωρή, οικογενειακές στιγμές, αρώματα και γεύσεις. Το ελληνικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι αποτελεί το επίκεντρο αυτής της γιορτής, φέρνοντας κοντά αγαπημένα πρόσωπα για να μοιραστούν όχι μόνο το γιορτινό φαγητό αλλά και στιγμές αγάπης και χαράς.
1. Χριστουγεννιάτικες σαλάτες και ορεκτικά
Οι σαλάτες και τα ορεκτικά είναι τα πρώτα που σερβίρονται στο γιορτινό τραπέζι και πρέπει να είναι εντυπωσιακά. Αυτά είναι τα πιάτα που θα δημιουργήσουν διάθεση και ατμόσφαιρα και θα προετοιμάσουν τους καλεσμένους για το υπόλοιπο του γεύματος.
• Φτιάξτε μια πράσινη σαλάτα με ρόδι, κατσικίσιο τυρί και καρύδια ή μία πολύχρωμη με παντζάρια και πορτοκάλι.
• Σερβίρετε μια παραδοσιακή σπανακόπιτα ή τυρόπιτα.
• Παρουσιάστε στο τραπέζι ένα πλατό με τυριά και αλλαντικά. Μην παραλείψετε να το συμπληρώσετε με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και σίγουρα μια μαρμελάδα ή μέλι.
• Ψήστε ένα σουφλέ με τορτελίνια στον φούρνο .
• Φτιάξτε μερικά καναπεδάκια με φρυγανισμένο ψωμί, τυρί κρέμα, προσούτο και αποξηραμένο σύκο.
2. Κυρίως πιάτο
Η όρεξη έχει ήδη ανοίξει το κυρίως πιάτο έρχεται για να κλέψει την παράσταση και να απογειώσει την γιορτινή ατμόσφαιρα. Στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι τα ψητά κρέατα κυριαρχούν και γεμίζουν το τραπέζι με αρώματα και πλούσιες γεύσεις.
• Για τους πιο κλασικούς το αρνάκι στον φούρνο με πατάτες είναι μία σίγουρη επιλογή.
• Αν προτιμάτε το χοιρινό προσθέστε δαμάσκηνα, κρασί και μυρωδικά και δώστε του μια γιορτινή πινελιά.
• Μια άλλη αγαπημένη επιλογή είναι η γεμιστή γαλοπούλα. Γεμίστε την με ρύζι, κάστανα και αποξηραμένα φρούτα και σιγοψήστε την. Σίγουρα η εμφάνιση της στο κέντρο του τραπεζιού θα εντυπωσιάσει.
3. Συνοδευτικά
Για να δημιουργήσετε μία ισορροπία στο γεύμα τα συνοδευτικά πιάτα είναι απαραίτητα. Αυτά είναι που θα συμπληρώσουν και θα αναδείξουν τα κυρίως πιάτα και θα προσφέρουν ποικιλία στο τραπέζι.
• Φτιάξτε ένα πουρέ πατάτας, ή σερβίρετε ψητές πατάτες με μυρωδικά.
• Ένα διαφορετικό κριθαρότο με σάλτσα από ψητές πιπεριές και φέτα σίγουρα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.
4. Ποτά
Για να αναδείξετε τη γιορτινή ατμόσφαιρα, σερβίρετε ποτά που ταιριάζουν στο μενού που έχετε ετοιμάσει. Η σωστή επιλογή ποτών θα ενισχύσει τις γεύσεις και θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
• Προσφέρετε ένα αφρώδη οίνο για καλωσόρισμα.
• Για τα κρέατα ιδανικό είναι το κόκκινο κρασί που αναδεικνύει τις γεύσεις του φαγητού.
• Ένα ζεστό κρασί με μπαχαρικά και αρώματα Χριστουγέννων είναι το τέλειο ποτό για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας και να δημιουργήσετε την ιδανική ατμόσφαιρα για τη συνέχιση της γιορτινής ημέρας.
5. Χριστουγεννιάτικα γλυκά
Κανείς δεν θα σηκωθεί από το τραπέζι αν δεν κάνει την εμφάνιση του το γλυκό των Χριστουγέννων.
• Τα παραδοσιακά μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες σίγουρα θα υπάρχουν σε ένα δίσκο.
• Το βασικό γλυκό μπορεί να είναι ένα σιροπιασμένο γαλακτομπούρεκο ή ένας σοκολατένιος κορμός με κάστανο.
• Μια πιατέλα με νόστιμα φρούτα εποχής όπως ρόδια, μήλα, πορτοκάλια θα προσφέρει φρεσκάδα και θα ολοκληρώσει το γεύμα.
Αυτές είναι μόνο κάποιες ιδέες για να οργανώσετε το τέλειο γιορτινό τραπέζι. Μαγειρέψτε με φαντασία, δημιουργικότητα και, πάνω από όλα βάλτε αγάπη και απολαύστε την κάθε στιγμή.
Ότι και αν αποφασίσετε να σερβίρετε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θυμηθείτε ότι το πιο σημαντικό είναι οι στιγμές που θα μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας και οι αναμνήσεις που θα δημιουργήσετε!
Καλά Χριστούγεννα!