Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σιμιγδάλι Ψιλό
60 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. λευκή ζάχαρη
60 γρ. καστανή ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
110 γρ. βούτυρο αγελάδος, κρύο σε κομματάκια
1 ½ κ.σ. νερό
150 γρ. ταχίνι
ένα βάζο μαρμελάδα της επιλογής μας
Η συνταγή βγάζει περίπου 16-18 γεμιστά (δηλαδή με διπλό μπισκότο) τεμάχια.
Σε μπολ ανακατεύουμε το Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO, το αλεύρι, τα δύο είδη ζάχαρης και το αλάτι. Προσθέτουμε διάσπαρτα το κρύο βούτυρο σε κομματάκια και τρίβουμε με τα δάχτυλά μας τα υλικά μέχρι να ενωθούν σε θριφτή ζύμη (σαν χονδρή άμμος).
Προσθέτουμε το νερό και το ταχίνι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μαλακή ζύμη που δεν κολλά στα χέρια. Μεταφέρουμε τη ζύμη πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα, καλύπτουμε με άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα και από πάνω ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη, σε πάχος 1,5-2εκ.
Κόβουμε μπισκότα με κουπ πατ ή με ποτηράκι και τα μεταφέρουμε σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 16-18 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου και απλώνουμε στα μισά από 1 κ.γ. μαρμελάδα στην “κάτω” επιφάνειά τους και τα κλείνουμε σε σαντουιτσάκια με τα υπόλοιπα. Σερβίρουμε αμέσως ή φυλάμε τα μπισκότα αεροστεγώς σε θερμοκρασία δωματίου για 4-5 μέρες.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.