Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σιμιγδάλι Ψιλό
Για την κρέμα
110 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO
1 λίτρο φρέσκο γάλα (πλήρες)
150 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
¼ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
30 γρ. βούτυρο
Για τα φύλλα
10 φύλλα κρούστας
140 γρ. βούτυρο, λιωμένο
ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
κακάο, για το σερβίρισμα
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO, το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα και αφήνουμε να σιγοβράσει η κρέμα, για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι να πήξει.
Όταν πήξει αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει καλά η κουβερτούρα στην κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί (40Χ25 εκ.) και στρώνουμε 5 φύλλα εναλλάξ (κατά μήκος και κατά πλάτος), βουτυρώνοντας καλά το καθένα. Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, βουτυρώνοντας το καθένα. Εάν περισσεύουν πολύ, κόβουμε τα φύλλα όπου χρειάζεται. Τα διπλώνουμε στις άκρες σχηματίζοντας “γείσο” και το βουτυρώνουμε και αυτό.
Ψήνουμε τη μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει το φύλλο και να χρυσοψηθεί. Την αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά, την κόβουμε σε κομμάτια και την σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίζοντάς την με ζάχαρη άχνη και λίγο κακάο.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
Σύνδεση