Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σιμιγδάλι Χονδρό
MISKO Σιμιγδάλι Ψιλό
100 γρ. Σιμιγδάλι Χονδρό MISKO
100 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο & έξτρα για το σερβίρισμα
⅓ κ.γ. αλάτι
200 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
80 γρ. λιωμένο βούτυρο (χλιαρό)
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 ml φρέσκο γάλα (πλήρες)
Για το σιρόπι
340 ml νερό
340 γρ. ζάχαρη
1 φλούδα ακέρωτου λεμονιού
Ετοιμάζουμε το ραβανί. Σε μπολ ανακατεύουμε το Σιμιγδάλι Χονδρό MISKO, το Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO, το αλεύρι, το ινδοκάρυδο και το αλάτι.
Σε άλλο μεγαλύτερο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τη ζάχαρη με τα αυγά για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Με το μίξερ σε λειτουργία προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και σταδιακά το γάλα και χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα σιμιγδάλια και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ενιαίο μείγμα. Απλώνουμε το τελικό μείγμα σε βουτυρωμένο ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί (30Χ20εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 50 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 2-3 ώρες και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ζεσταίνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού σε κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση, σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και όπως είναι ζεστό περιχύνουμε με αυτό το ραβανί (σταδιακά, με κουτάλι).
Πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με έξτρα ινδοκάρυδο και αφήνουμε και πάλι το ραβανί να απορροφήσει το σιρόπι και να σταθεί για τουλάχιστον 3 ώρες. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.