Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σιμιγδάλι Ψιλό
150 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό MISKO
150 γρ. αλεύρι για κέικ
1 κ.γ. baking powder
1/4 κ.γ. αλάτι
200 γρ. ζάχαρη
150 ml χυμός πορτοκάλι
150 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
150 γρ. φυτικό γιαούρτι
80 ml φυτικό γάλα
Για το γλάσο
130 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι ψιλό MISKO, το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, τη βανίλια, το ξύσμα, το φυτικό γιαούρτι και το γάλα. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα να ενωθούν καλά τα υλικά.
Λαδώνουνε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 25 εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε.
Ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά και περιχύνουμε στο κέικ.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.