facebook instagram youtube

Νηστίσιμο κέικ

Το απόλυτο νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού, με σιμιγδάλι ψιλό MISKO. Θα χρειαστείτε μόνο ένα μπολ για να ετοιμάσετε το πιο αφράτο και ζουμερό κέικ που έχετε δοκιμάσει.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 35΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 8 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Σιμιγδάλι Ψιλό

150 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό MISKO

150 γρ. αλεύρι για κέικ

1 κ.γ. baking powder

1/4 κ.γ. αλάτι

200 γρ. ζάχαρη

150 ml χυμός πορτοκάλι

150 ml ελαιόλαδο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

150 γρ. φυτικό γιαούρτι

80 ml φυτικό γάλα

Για το γλάσο

130 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κ.σ. χυμός πορτοκάλι

1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι ψιλό  MISKO, το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, τη βανίλια, το ξύσμα, το φυτικό γιαούρτι και το γάλα. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα να ενωθούν καλά τα υλικά.

Λαδώνουνε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 25 εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε.

Ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά και περιχύνουμε στο κέικ.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.