facebook instagram youtube

Ματσάτα με Θαλασσινά

Απλότητα και φινέτσα σε ένα πιάτο: Ματσάτα με θαλασσινά!

Πανεύκολη, γρήγορη συνταγή που εντυπωσιάζει σαν πιάτο εστιατορίου.

Αρωματική, ανάλαφρη μακαρονάδα με γεύση Ελλάδας που ταιριάζει με το μοναδικό Ελληνικό μονοποικιλιακό ζυμαρικό, τη Ματσάτα από την Χρυσή Σειρά της MISKO .

Ματσάτα με θαλασσινά: Η ιστορία της

Είναι μια παραδοσιακή Κυκλαδίτικη συνταγή από τη Φολέγανδρο, με ρίζες βαθιά στην ελληνική γαστρονομική κληρονομιά. Τα χειροποίητα, φαρδιά ζυμαρικά ματσάτα συνδυάζονται ιδανικά με φρέσκα θαλασσινά, όπως γαρίδες, μύδια και καλαμάρι, δημιουργώντας ένα αυθεντικό, αρωματικό πιάτο που τιμά τη μεσογειακή κουζίνα. Αυτή η συνταγή μαγειρευόταν παραδοσιακά σε γιορτές και πανηγύρια και σήμερα αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές για όσους αναζητούν αυθεντική ελληνική γεύση με άρωμα θάλασσας.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χρυσή Σειρά Ματσάτα

500 γρ Ματσάτα MISKO
35 γρ. αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά μικρή καυτερή τσίλι
½ λεμονιού τη φλούδα

3 κλωνάρια μαϊντανό
14 ντοματίνια στα δύο
100 ml λευκό κρασί
400 γρ μύδια και αχιβάδες
400 γρ γαρίδες (καθαρισμένες και με κέλυφος)
Λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο για γαρνίρισμα

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω 5 λίτρα νερό, όταν βράσει ρίχνω 35 γρ αλάτι και τα Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύω, μειώνω την ένταση σε μέτρια, τα αφήνω να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο (βλέπε συσκευασία).

Τα στραγγίζω αλλά κρατάω το ζουμί τους.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω σε δυνατή ένταση το ελαιόλαδο και ρίχνω της σκελίδες του σκόρδου, την καυτερή πιπερίτσα, τη φλούδα του λεμονιού, τα ολόκληρα κλωνάρια μαϊντανού και τα αφήνω 1 λεπτά.

Προσθέτω τα μύδια και τις αχιβάδες, τα ντοματίνια και σβήνω με το κρασί (αν είναι φρέσκα τα θαλασσινά σκεπάζω με το καπάκι και κρατάω μετά μόνο όσα έχουν ανοίξει) αφήνω 2 λεπτά και βγάζω τα όστρακα σε ένα πιάτο και πετάω τα υπόλοιπα αφήνοντας στο τηγάνι μόνο τα ντοματίνια και το ζουμί.

Ρίχνω στο τηγάνι τα Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO, ζουμί από το βράσιμό τους, μειώνω την ένταση σε μέτρια, βάζω και τις γαρίδες (καθαρισμένες και μη), αφήνω να βράσουν για 2 λεπτά, επαναφέρω τα μύδια και τις αχιβάδες, πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ελαιόλαδο, ανακατεύω και βγάζω από την εστία.

Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.