Κατηγορίες Συνταγής:
Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Καλοκαιρινές & Ανοιξιάτικες Συνταγές Εύκολες & Γρήγορες Συνταγές Ελαφριές Συνταγές για Βραδινό Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές με Χρυσή Σειρά Συνταγές της Paxxi Συνταγές για Σαρακοστή Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με ζυμαρικά Ματσάτα Συνταγές για Ιταλικές Μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Χρυσή Σειρά Ματσάτα
500 γρ Ματσάτα MISKO
35 γρ. αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά μικρή καυτερή τσίλι
½ λεμονιού τη φλούδα
3 κλωνάρια μαϊντανό
14 ντοματίνια στα δύο
100 ml λευκό κρασί
400 γρ μύδια και αχιβάδες
400 γρ γαρίδες (καθαρισμένες και με κέλυφος)
Λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο για γαρνίρισμα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω 5 λίτρα νερό, όταν βράσει ρίχνω 35 γρ αλάτι και τα Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύω, μειώνω την ένταση σε μέτρια, τα αφήνω να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο (βλέπε συσκευασία).
Τα στραγγίζω αλλά κρατάω το ζουμί τους.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω σε δυνατή ένταση το ελαιόλαδο και ρίχνω της σκελίδες του σκόρδου, την καυτερή πιπερίτσα, τη φλούδα του λεμονιού, τα ολόκληρα κλωνάρια μαϊντανού και τα αφήνω 1 λεπτά.
Προσθέτω τα μύδια και τις αχιβάδες, τα ντοματίνια και σβήνω με το κρασί (αν είναι φρέσκα τα θαλασσινά σκεπάζω με το καπάκι και κρατάω μετά μόνο όσα έχουν ανοίξει) αφήνω 2 λεπτά και βγάζω τα όστρακα σε ένα πιάτο και πετάω τα υπόλοιπα αφήνοντας στο τηγάνι μόνο τα ντοματίνια και το ζουμί.
Ρίχνω στο τηγάνι τα Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO, ζουμί από το βράσιμό τους, μειώνω την ένταση σε μέτρια, βάζω και τις γαρίδες (καθαρισμένες και μη), αφήνω να βράσουν για 2 λεπτά, επαναφέρω τα μύδια και τις αχιβάδες, πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ελαιόλαδο, ανακατεύω και βγάζω από την εστία.
Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.