Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Γλυκά Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Vegetarian ΣυνταγέςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σιμιγδάλι Ψιλό
1 λίτρο γάλα, πλήρες
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO
2 κ.σ. εκχύλισμα λεμόνι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
3 αυγά, μεσαία
Πως να φτιάξετε την τέλεια Λεμονόπιτα:
Σε μια μεσαία κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το γάλα. Προσοχή, δε θέλουμε να βράσει.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το εκχύλισμα λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι. Μόλις πήξει απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας ζωηρά.
Σε μία στρογγυλή φόρμα 24 εκ. διάμετρο, αφού έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί, αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35-40 λεπτά.
Απομακρύνουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια .
Η Λεμονόπιτα μας είναι έτοιμη!
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
Σύνδεση