facebook instagram youtube

Λεμονόπιτα

λεμονόπιτα συνταγή
λεμονόπιτα με σιμιγδάλι
λεμονόπιτα συνταγή
λεμονόπιτα με σιμιγδάλι

Φτιάξτε την πιο κρεμώδη, αρωματική και λαχταριστή λεμονόπιτα! Με απλά υλικά και σε μόλις 10 λεπτά, δημιουργείστε μία μοναδικά γευστική λεμονόπιτα, που θα ολοκληρώσει αρμονικά το τραπέζι σας.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 12 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Σιμιγδάλι Ψιλό

1 λίτρο γάλα, πλήρες

1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO

2 κ.σ. εκχύλισμα λεμόνι

Ξύσμα από ένα λεμόνι

3 αυγά, μεσαία

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πως να φτιάξετε την τέλεια Λεμονόπιτα:

Σε μια μεσαία κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το γάλα. Προσοχή, δε θέλουμε να βράσει.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το εκχύλισμα λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι. Μόλις πήξει απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας ζωηρά.

Σε μία στρογγυλή φόρμα 24 εκ. διάμετρο, αφού έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί, αδειάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35-40 λεπτά.

Απομακρύνουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια .

Η Λεμονόπιτα μας είναι έτοιμη!

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.