Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σιμιγδάλι Ψιλό
1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO
1 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. καλαμποκάλευρο
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
3 αυγά, μεγάλα
2-3 μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι μέλι
1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO, το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το baking powder και τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνομε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το σπορέλαιο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 1-2 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας.
Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά ένα-ένα.
Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το μείγμα του σιμιγδαλιού. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια αλευρωβουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκατοστών. Το απλώνουμε καλά με τη βοήθεια μιας σπάτουλα.
Προσθέτουμε στην κορυφή κυκλικά τις φέτες του μήλου και έπειτα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45-50 λεπτά, ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε το μέλι μαζί με την κανέλα και ζεσταίνουμε ελαφρώς.
Μόλις το κέικ βγει από το φούρνο το περιχύνουμε με το μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και κόβουμε σε κομμάτια.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.