facebook instagram youtube
GR | EN

Αρνάκι κοκκινιστό με πεπονάκι

ΑΡΝΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΠΕΠΟΝΑΚΙ_ΖΥΜΑΡΙΚΟ_MISKO_2
ΑΡΝΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΠΕΠΟΝΑΚΙ_ΖΥΜΑΡΙΚΟ_MISKO_1
ΑΡΝΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΠΕΠΟΝΑΚΙ_ΖΥΜΑΡΙΚΟ_MISKO_2
ΑΡΝΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΠΕΠΟΝΑΚΙ_ΖΥΜΑΡΙΚΟ_MISKO_1

Τα φαγητά της Κυριακής είναι χορταστικά και έχουν τη γεύση της νοσταλγίας: σαν αυτό το κοκκινιστό αρνάκι που σερβίρεται ζεστό πάνω στο λουσμένο από σάλτσα πεπονάκι.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 115΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-PEPONAKI 1024575 – 14

MISKO Πεπονάκι

300 γρ. Πεπονάκι MISKO

1 κιλό αρνάκι χωρίς κόκκαλα σε μερίδες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

½ κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. κουρκουμά

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

100 ml λευκό κρασί

400 γρ. τριμμένες ντομάτες

100 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη

500 ml νερό

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς το αρνάκι και το σοτάρουμε απ’ όλες τις πλευρές, για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, την κανέλα, τον κουρκουμά και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ.

Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί το κρέας για περίπου 1 ½ ώρα, ή μέχρι να μαλακώσει.

Ανοίγουμε το καπάκι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα 500 ml νερό. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το Πεπονάκι MISKO και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε να βράσει για όση ώρα αναγράφεται στην συσκευασία και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.