Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Παραδοσιακές Συνταγές Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Πασχαλινές Συνταγές Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με ζυμαρικά τύπου Πεπονάκι Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Πεπονάκι
300 γρ. Πεπονάκι MISKO
1 κιλό αρνάκι χωρίς κόκκαλα σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. κουρκουμά
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 ml λευκό κρασί
400 γρ. τριμμένες ντομάτες
100 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
500 ml νερό
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς το αρνάκι και το σοτάρουμε απ’ όλες τις πλευρές, για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, την κανέλα, τον κουρκουμά και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ.
Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί το κρέας για περίπου 1 ½ ώρα, ή μέχρι να μαλακώσει.
Ανοίγουμε το καπάκι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα 500 ml νερό. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το Πεπονάκι MISKO και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε να βράσει για όση ώρα αναγράφεται στην συσκευασία και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.