Σε μπόλικο νερό που βράζει, ρίχνουμε πρώτα το αλάτι και ύστερα τα ζυμαρικά για 12 λεπτά.
Ρίχνουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε ένα τηγάνι και ανάβουμε τη φωτιά ίσα ίσα για να ζεσταθεί και να βγάλει όλα του τα αρώματα.
Με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο από το νερό που βράζουν τα σπαγγέτι και το ρίχνουμε στο ζεστό τηγάνι με το πιπέρι.
Αν εξατμιστεί προσθέτουμε ξανά.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα τραβάμε με μια πιρούνα από την κατσαρόλα και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι. Σε αυτό το στάδιο μαζί με τα ζυμαρικά θα μεταφερθεί και λίγο νερό. Θα μας βοηθήσει ώστε μαζί με το τυρί και το πιπέρι να δημιουργηθεί η σάλτσα μας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και ρίχνουμε σταδιακά το τυρί, ενώ ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα ζυμαρικά με το νερό, το τυρί και το πιπέρι.
Σερβίρουμε.
ΣΗΜ. Στο δέσιμο της σάλτσας μπορεί να μας βοηθήσουν δύο χτυπημένοι κρόκοι αυγών. Οι κρόκοι θα πρέπει να προστεθούν στο τηγάνι αφού έχουν μπει όλα τα υλικά και έχει σβήσει η φωτιά. Σε αυτό το σημείο θέλει μεγάλη προσοχή και γρήγορες κινήσεις έτσι ώστε να μην παραψηθεί ή να μην ψηθεί απότομα ο κρόκος του αυγού.