facebook instagram youtube
GR | EN

Κριθαράκι γιουβέτσι με χταπόδι και καλαμάρια

Συνταγή από: Teti's Flakes
Giouvetsi_sl
Giouvetsi_-4_sl
Giouvetsi_sl
Giouvetsi_-4_sl

Κριθαράκι γιουβέτσι με χταπόδι και καλαμάρια, ένα γιουβέτσι που λιώνει στο στόμα, ιδανικό για τις ημέρες της νηστείας αλλά και τις Κυριακές του καλοκαιριού.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 90΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KRITHARAKI-METRIO 1024581 – 6

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

1 πράσο, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο

500 γρ. χταπόδι

500 γρ. καλαμάρι

3 φύλλα δάφνης

4 μπαχάρι ολόκληρο

3 κ.σ. πελτέ ντομάτας

½ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Φρέσκια ρίγανη, για το γαρνίρισμα

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια το χταπόδι και το καλαμάρι. Αν δεν είναι καθαρισμένα, τα καθαρίζουμε.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το χταπόδι, τη δάφνη και το μπαχάρι στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά με κλειστό καπάκι. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχουμε την κατσαρόλα να δούμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό.

Έπειτα προσθέτουμε στην κατσαρόλα το καλαμάρι και τον πελτέ ντομάτας. Μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά.

Στραγγίζουμε το νερό από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε αθροιστικά να έχουμε 1 λίτρο. Δοκιμάζουμε το ζωμό και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κριθαράκι για 1 – 2 λεπτά και μετά το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος προσθέτουμε το χταπόδι, τα καλαμάρι και το κριθαράκι. Τέλος προσθέτουμε και το ζωμό. Ψήνουμε για 30 λεπτά, στους 170°C, μέχρι να σωθούν τα υγρά.

Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.