facebook instagram youtube
GR | EN

Είμαστε διαφορετικοί. Και η καθημερινότητα του καθενός μας έρχεται πάντα να
το επιβεβαιώσει. Άλλοι ξυπνάμε νωρίς για να πάμε τα παιδιά στο σχολείο και άλλοι χτυπάμε το snooze μέχρι να προλαβαίνουμε οριακά να πάμε γραφείο. Άλλοι έχουμε αδυναμία στις πένες γιατί «αυτές έφτιαχνε η μαμά όταν ήμουν μικρός» και άλλοι πειραματιζόμαστε με ό,τι νέο υλικό πέσει στα χέρια μας.

Το σίγουρο είναι ότι όσο διαφορετικά κι αν ζούμε, η βάση μας είναι κοινή.

Η βάση μας είναι η γεύση.
Η γεύση που όλοι αγαπάμε, η γεύση που στο τέλος μας φέρνει στα ίδια τραπέζια.
Είναι η MISKO που έρχεται να ενώσει τους κόσμους μας, όσο διαφορετικοί κι αν είναι.

Σήμερα τρώμε όλοι μαζί
esy-ti-typos-eisai

Σε βρίσκει μεταμεσονύκτια λιγούρα. Τι παίρνεις από το ψυγείο;

Σε πήρε η μαμά και σου έταξε το αγαπημένο σου φαγητό. Τι της ζητάς;

Δούλευες μέχρι αργά. Τι μαγειρεύεις τώρα για αύριο;

Έρχονται επισκέψεις. Τι θα τους ετοιμάσουμε;

Ποιος είναι ο ιδανικός συμφάγος σου σε ένα τραπέζι;

Συνταγές με χαρακτήρα Συνταγές με χαρακτήρα
WP_Post Object ( [ID] => 3891 [post_author] => 3 [post_date] => 2021-02-27 18:57:50 [post_date_gmt] => 2021-02-27 18:57:50 [post_content] => Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε (ναι τσιγαρίζουμε, δεν σοτάρουμε) το κρέας από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 – 3 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με κρασί, ρίχνουμε την ζάχαρη, την δάφνη, το μπαχάρι, τον μαϊντανό, την ντομάτα στον τρίφτη, τον πελτέ και 1 λίτρο νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα, για περίπου 1 ½ ώρα. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από την φωτιά. Βάζουμε το πήλινο σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για να ζεσταθεί. Τσιγαρίζουμε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο το κριθαράκι για 1 – 2 λεπτά και μετά το αδειάζουμε στο πήλινο σκεύος. Αφαιρούμε από το κρέας την δάφνη και τον μαϊντανό και το ρίχνουμε πάνω στο κριθαράκι. Προσθέτουμε βραστό νερό, σταυρώνουμε και ψήνουμε για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά. Πασπαλίζουμε με τριμμένη ξερή μυζήθρα και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε. Εννοείται στρώνουμε τραπεζομάντηλο φρεσκοσιδερωμένο. Τι θα πει σουπλά; [post_title] => ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΝ – Γιουβέτσι με μοσχάρι [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => giouvetsi-to-paradosiakon-giouvetsi-me-mosxari [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2021-03-02 12:51:44 [post_modified_gmt] => 2021-03-02 12:51:44 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.misko.gr/?post_type=syntages&p=3891 [menu_order] => 0 [post_type] => syntages [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw )
giouvetsi
135 clock clock

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΝ – Γιουβέτσι με μοσχάρι

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ >
WP_Post Object ( [ID] => 3890 [post_author] => 3 [post_date] => 2021-02-27 18:56:05 [post_date_gmt] => 2021-02-27 18:56:05 [post_content] => Συνειδητοποιούμε ότι έχουμε 10 ολόκληρα λεπτά κενό μέχρι την επόμενη τηλεδιάσκεψη. Χαλαρή η μέρα σήμερα. Βράζουμε το Τριβελάκι MISKO σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε σε βαθύ μπολ μαζί με τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις πιπεριές και τις ελιές. Βάζουμε ποδιά για να μην λερώσουμε το πουκάμισο ή το παντελόνι της πιτζάμας, και αναμειγνύουμε το τριβελάκι με τα λαχανικά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την ρίγανη. Σερβίρουμε με θρυμματισμένη φέτα και απολαμβάνουμε. [post_title] => ΤΡΙΒΕΛΑΚΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ – Τριβελάκι με χωριάτικη σαλάτα [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => trivelaki-tis-tilergasias-trivelaki-me-xoriatiki-salata [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2021-03-01 14:29:36 [post_modified_gmt] => 2021-03-01 14:29:36 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.misko.gr/?post_type=syntages&p=3890 [menu_order] => 0 [post_type] => syntages [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw )
giouvetsi
8 clock clock

ΤΡΙΒΕΛΑΚΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ – Τριβελάκι με χωριάτικη σαλάτα

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ >
WP_Post Object ( [ID] => 3901 [post_author] => 3 [post_date] => 2021-02-27 19:03:53 [post_date_gmt] => 2021-02-27 19:03:53 [post_content] => Προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για την μεγαλύτερη χορτοφαγική επιτυχία της χρονιάς που θα συμβεί τώρα. Βράζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναφέρουν οι οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε. Τα ραντίζουμε με 1 – 2 κ. σούπας ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο με αγάπη για 5- 6 λεπτά. Δυναμώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το σπανάκι, τον μαϊντανό και το κονιάκ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 – 4 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Σιγά – σιγά ρίχνουμε το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύοντας συνεχώς για 4- 5 λεπτά μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά, την παρμεζάνα και το λάδι τρούφας. Δοκιμάζουμε. Και μετά ξαναδοκιμάζουμε. Κι άλλη μία. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με 1– 2 κουταλιές μπεσαμέλ και τα στρώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί. Από πάνω απλώνουμε τον κιμά μανιταριών με σπανάκι. Τέλος περιχύνουμε με την μπεσαμέλ, και με μια σπάτουλα ή κουτάλι ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C μέχρι να ροδίσει. Φωνάζουμε τους φίλους για να φάνε και να καταλάβουν τι πάει να πει βετζετέριαν πιάτο. [post_title] => ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ – Παστίτσιο με μανιτάρια και σπανάκι [post_excerpt] => [post_status] => publish [comment_status] => closed [ping_status] => closed [post_password] => [post_name] => pastitsio-to-enallaktiko-pastitsio-me-manitaria-kai-spanaki [to_ping] => [pinged] => [post_modified] => 2021-03-01 14:29:32 [post_modified_gmt] => 2021-03-01 14:29:32 [post_content_filtered] => [post_parent] => 0 [guid] => https://www.misko.gr/?post_type=syntages&p=3901 [menu_order] => 0 [post_type] => syntages [post_mime_type] => [comment_count] => 0 [filter] => raw )
giouvetsi
65 clock clock

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ – Παστίτσιο με μανιτάρια και σπανάκι

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ >
© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.