SITE-Akakios-Piata-01
Συνταγές Misko

Μακαρόνια με κιμά

Υλικά

Σπαγγέτι MISKO Νο6  (500γρ.)
Κιμάς μοσχαρίσιος (500γρ.)
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο (1)
Καρότο ψιλοκομμένο (1)
Ελαιόλαδο (½ φλιτζάνι)
Σκόρδο (1 σκελίδα) 
Δάφνη (2 φύλλα)
Σέλερι (χοντρός κορμός σέλινο) (2 κλωνάρια)
Συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας (600γρ.)
Αλάτι
Πιπέρι
Κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε το σέλινο, το ζεματάτε σε νερό που βράζει για 2 λεπτά και το αφήνετε να στραγγίξει.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε τον κιμά στο ελαιόλαδο.

Μόλις πάρει χρώμα, ρίχνετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο κι αφήνετε να τσιγαριστούν.

Προσθέτετε την ντομάτα, τη δάφνη, τη σκελίδα σκόρδου ολόκληρη κι αλατοπιπερώνετε.

Βράζετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει και στο τέλος αφαιρείτε το σκόρδο και τη δάφνη.

Παράλληλα, βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε.

Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και την κεφαλογραβιέρα και σερβίρετε ζεστά