SITE-Akakios-Piata-04
Συνταγές Misko

Κριθαράκι στον φούρνο

Υλικά

Κριθαράκι μέτριο MISKO (500γρ.)
Μοσχάρι σπάλα σε μεγάλους κύβους (1 κιλό )
Ελαιόλαδο (½ φλιτζάνι)
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο (1)
Σκόρδο ψιλοκομμένο (1 σκελίδα)
Δάφνη (1 φύλλο)
Κανέλα (1 ξύλο)
Λευκό κρασί (½ φλιτζάνι)
Ψιλοκομμένα ντοματάκια (400γρ.)
Βούτυρο (2 κ.σ.)
Τριμμένο τυρί (1 φλιτζάνι)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε το κρέας στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 10 λεπττά.

Προσθέτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε άλλα 3-4 λεπτά.

Σβήνετε με το κρασί και αφήστε 1 λεπτό να εξατμιστεί.

Προσθέτετε αλατοπίπερο, τη δάφνη, την κανέλα και τα τοματάκια.

Σιγοβράζετε για 1 ώρα και αφαιρείτε τη δάφνη και την κανέλα.

Παράλληλα, βράζετε το κριθαράκι για 10 λεπτά, το στραγγίζετε και το ανακατεύετε με το βούτυρο.

Βάζετε σε ένα πήλινο σκεύος για γιουβέτσι το κριθαράκι και το κρέας, πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε σε φούρνο 200 βαθμών για 10 λεπτά.